Fransförlängning

Singelfransar och volymfransar

Fransförlängning

Är du som många andra trött på kladdet med mascara? Får du inte bära makeup på din arbetsplats?  Eller kanske du drömmer om längre, mer fylliga fransar? Eller du kanske bara vill vakna på morgonen med färdiga, fina fransar som inte behöver någon mascara? Då kan fransförlängning vara just det du vill ha.

Fransförlängning ger dig längre, tjockare och mycket naturtrogna ögonfransar. De ser så naturliga ut att ingen kommer att kunna se att du har förlängda fransar. Men du kommer att få många kommentarer att du har vackra fransar … och du behöver inte ens använda mascara.

Fransförlängning bärs av många kändisar som Nicole Kidman, Star Jones, Paris Hilton, Lindsay Lohan, Gwen Stefani, Lucy Liu, Naomi Campbell och Liz Hurley för att nämna några.

Men du behöver inte vara en kändis för att ha förlängda fransar. Helt vanliga kvinnor som du och jag bär dem. Tjejer allt ifrån tonåringar till seniorer kommer till mig, så din ålder spelar ingen roll alls!

En förutsättning för att kunna få en fransförlängning är att du har egna fransar som det går att limma på.  Små korta fransar och lite luckor brukar inte vara något problem. Volymfransar fungerar vanligtvis riktigt bra i dessa fall. Är du osäker, ring mig gärna och fråga, ev kan vi boka tid för en kort gratis konsultation (10 min). Då tittar jag bl.a på dina fransar, ser det okay ut så kan du sen boka tid för behandling.

Så är du sugen att prova fransförlängning, eller bara har några frågor, slå mig gärna en signal eller boka din tid nu.

Före och efter fransförlängning

Före bild volymfransar Jonnas Beauty Efter bild volymfransar Jonnas Beauty

Vad är skillnaden mellan singelfransar och volymfransar?

Skillnad mellan singelfransar och volymfransar fransförlängning jonnasbeauty.com
Skillnad singelfransar och volymfransar som används vid fransförlängning
Naturliga ögonfransar
Bild Copyright Luxurious Lashes By Sweden
Ingen fransförlängning
Fransförlängning med singelfransar
Bild Copyright Luxurious Lashes By Sweden
Singelfransar
Fransförlängning med volymfransar
Bild Copyright Luxurious Lashes By Sweden
Volymfransar

När jag gör klassiska singelfransar sätter jag en individuell förlängning på en mogen naturlig frans. Det ger dig en snygg fransförlängning och dina naturliga fransar mår bra. Man limmar aldrig en förlängning på mer än en naturlig frans åt gången.

Med 3D Volym tekniken kan jag sätta flera förlängningar på en isolerad naturlig frans. Det görs vanligtvis i knippen om 3-6st. Jag gör  detta med mycket tunnare strån än vad som vanligtvis används för klassiska singelfransar. Även här limmas knippena på en naturlig frans åt gången och ger dig mjuka, fylliga och fluffiga fransar.

Du får nya fina fransar som passar dig och ser helt naturliga ut. Samtidigt kommer dina naturliga fransar att må bra vare sig du väljer singelfransar eller volymfransar. Ett litet hint är att volymfransar är populärast. Har du väldigt små egna fransar eller luckor så är vanligtvis volymfransar bäst. 

Att tänka på inför besöket

Du ska vara helt ren på fransarna så tvätta noga innan du kommer. Det finns möjlighet att tvätta av dig vid besöket också. Men tiden det tar går på din bokade tid så bäst är att du gör det innan du kommer.

Det går inte limma förlängningar om du har smink på eller nära fransarna då limmet inte fäster som det ska.

Om du har någon typ av allergi, metall eller kemikalie, så rekommenderar jag att du bokar en tid för *allergitest senast 1 vecka innan behandling. Om du inte får någon reaktion mot limmet så kan behandlingen genomföras.

* 200kr som vi drar av om du genomgår en fransförlängnings behandling inom 3 mån

Att tänka på efter besöket

 • Limmet behöver härda minst 24 timmar så under den tiden skall du inte skölja med vatten men du kan torka försiktigt men inte gnugga på kväll och morgon.
 • Undvik blöta dina fransar de första 24 timmarna.
 • Undvik bad och bastu de första 48 timmarna.
 • Du får inte gnugga, peta eller klia på fransarna.
 • Försök inte avlägsna förlängninga genom att dra i den.
 • Varje dag skall du tvätta fransarna enligt rekommendation.
 • Du bör absolut inte använda fransböjare och permanenta inte din fransförlängning.
 • Använd ögonfransborste om dina fransar blir lite busiga.
 • Använd inte vanlig/vattenfast mascara – det ska inte heller behövas.
 • Unvik propylenglykol och oljebaserade produkter nära fransarna då det försämrar limmet om det kommer i kontakt.
 • Använd inte vattenfast och/eller oljebaserad makeup.

Vad händer under besöket

När du kommer på ditt besök så sitter vi först och pratar igenom vilka förväntningar och önskemål du har. Vi diskuterar singel eller volymfransar samt vilka längder som passar just dig.

 • Du får sedan ligga ner på en brits under hela behandlingen.
 • Dina nedre fransar tejpar jag för att du inte ska få lim på dem.
 • Du får sen stänga ögonen och de skall vara stängda under hela behandlingen.
 • Om det är singelfransar du skall få så fäster jag en förlängning i taget på en naturlig frans. För volymfransar fäster jag ett litet knippe med 3-6 tunnare förlängningar på varje naturlig frans tills du fått snygga förlängningar på dina ögonlock.
 • När jag är klar så är det dags för Wow-ögonblicket … Jag tar bort tejpen, du får öppna ögonen och se resultatet.

Att sätta singelfransar tar ungefär 1.5 till 2 timmar och volymfransar 2 till 2.5 timmar, men det kan variera lite. Ibland går det snabbare och ibland behöver jag lite mer tid. Allt beroende på hur lätt det går att limma på just dina fransar.

Din säkerhet är viktig!

Billigt är inte alltid billigt … Det kan bli både dyrt och väldigt tråkigt!

Det är mycket viktigt att du går till en utbildad och certifierad fransstylist. Allt för många utan utbildning ger sig på att försöka göra fransförgängningar. De gör oftast mer skada än nytta, sen är de vanligtvis inte försäkrade vilket kan vara en katastrof för dig om nåt skulle hända.

Det krävs utbildning och erfarenhet för att göra  fransförlängning, det är som att göra ett konstverk. Endast professionella experter klarar att göra det rätt och säkert sätt.