Volymfransar - Allt som du behöver veta och lite till

Naturliga ögonfransar
Bild Copyright Luxurious Lashes By Sweden
Naturliga fransar
Fransförlängning med volymfransar
Bild Copyright Luxurious Lashes By Sweden
Fransförlängning med volymfransar

Volymfransar - Hur går en fransförlängning till?

När du kommer för att få volymfransar börjar vi med en liten konsultation. Efter konsultationen får du ligga ner på behandlingsbritsen. Stylisten tejpar och säkrar sedan dina ögonlock med medicinsk tejp. Hon kommer även att tejpa dina nedre fransar för att undvika att du får lim på dessa. Därefter kommer dina fransar att rengöras för att säkerställa at de inte har något fett eller oljor på sig.

När allt förarbete är klart kommer stylisten att separera dina fransar med en specialdesignad pincett. Med en annan pincett plockar hon små plymer om 2-6 strån av förlängningar och applicera franslim på den. Plymerna limmas sedan 1mm från roten på en naturlig mogen frans så limmet aldrig kommer i kontakt med huden. Hon håller plymen på plats nån sekund tills den fastnat. Processen fortsätter sedan tills önskad fyllnad erhållits.

Volymfransar byggs upp av tunnare och lättare strån, en plym med 2-6 strån väger mindre än ett strå för singelfransar. Om du har tunna, korta egna fransar så är oftast volymfransar det vi rekommenderar. Samma om du har luckor då volymfransar effektivt kan dölja dessa.

Vi limmar endast en förlängning på en mogen naturlig frans. Därför kan endast så många förlängningar limmas som du har egna mogna fransar.

Hur länge kommer mina volymfransar att hålla?

De kan hålla 5-6 veckor, men de flesta väljer att fylla på var 3:e till var 4:e vecka för att hålla det riktigt snyggt hela tiden.

Är det inte bättre om man sätter förlängningar på alla fransar?

Jag limmar bara en förlängning på varje enskild mogen frans som du har. Du kanske vill ha de längsta och tjockaste fransarna som finns. Jag kommer föreslå bästa längder och tjocklekar efter dina önskemål och förutsättningar. På så sätt kommer din förlängning att hålla bäst. Förlängningar som är för långa och tunga för dina naturliga fransar kommer inte hålla så länge. Istället kommer de att göra så dina naturliga fransar faller av i förtid.

Förutom dina mogna fransar har du även så kallade babyfransar, nya fransar som håller på att växa ut. Dessa babyfransar sätter jag inga förlängningar på. De är för svaga för att kunna bära förlängningen och skulle falla av i förtid vilket inte är bra.

Hjälp - Jag tappar mina volymfransar

Du kanske tror att du tappar din fransförlängning när det i själva verket är dina egna fransar som faller av i sin naturliga cykel. Med detta sagt, om du inte följer de instruktioner och skötselråd du får så kan du göra så franslimmet löses upp och då kan förlängningarna lossna. Om du undersöker en frans som du “tappat” så kommer du se att på den sitter en limmad fransplym. Du kanske också tror att du tappar mer än vanligt. Men oroa dig inte för det. Det är för att en fransförlängning är längre, tjockare och mörkare än dina naturliga fransar och därför syns bättre när de fallit av.

Ögonfransförlängning gör att du ser friskare och livligare ut med en naturlig mascaraffekt dag och natt!